" " " "
top of page
Ooglidcorrecties

OOGLIDCORRECTIE OF BLEPHAROPLASTIE BIJ HAIRTRACO LEUVEN

WANNEER EEN OOGLIDCORRECTIE LATEN UITVOEREN?

Onze oogleden zijn erg gevoelig voor de zwaartekracht en oogleden met teveel of verslapt weefsel doen ons er vaak ouder en vermoeid uitzien. Bovendien kunnen ze het zicht beperken. Een arts kan het teveel aan huid en vetweefsel van het bovenste en onderste ooglid wegnemen. Een ooglidcorrectie of blepharoplastie bezorgt u op een relatief eenvoudige manier opnieuw die frisse blik.

EERSTE CONSULT BLEPHAROPLASTIE

Tijdens uw eerste consultatie wordt nagegaan of de oorzaak van uw verouderde blik daadwerkelijk bij uw oogleden ligt. Soms is het probleem namelijk niet te wijten aan het bovenste ooglid, maar aan te laag hangende wenkbrauwen. Aangezien het probleem steeds bij de oorsprong moet aangepakt worden, dient men in dit geval dus een wenkbrauwlift te overwegen. Ook uw medische voorgeschiedenis wordt tijdens dit consult besproken. Indien u afwijkingen heeft aan de ogen, schildklier, sluitspier van de ogen of traanproductie moet u dit aan de arts meedelen. 

OORZAKEN VAN HANGENDE OOGLEDEN EN WALLEN

De hoofdoorzaak van hangende oogleden en wallen is het natuurlijke verouderingsproces. Vroeg of laat wordt iedereen dus met dit fenomeen geconfronteerd. Roken, drinken en de zon kunnen dit proces echter wel versnellen. Ouder worden werkt de vermindering van de elastische bindweefselvezels in de hand. Hierdoor verliest de huid haar strakheid en soepelheid waardoor de bovenste oogleden gaan hangen. Ook het bindweefsel dat het vetweefsel op haar plaats houdt wordt slapper. Hierdoor gaat het vet uitpuilen, met de welbekende wallen tot gevolg. De oplossing is blepharoplastie. Een ooglidcorrectie is een zeer courante ingreep en kan uw gelaat op een relatief eenvoudige manier opfleuren en verjongen.

Vrouw op consultatie voor ooglidcorrectie
Jonge vrouw met een mooie heldere blik

MEER WETEN OVER EEN OOGLIDCORRECTIE BIJ HAIRTRACO LEUVEN, ONZE ANDERE BEHANDELINGEN OF METEEN EEN AFSPRAAK MAKEN?

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP.

bottom of page