ESTHETISCHE BEHANDELINGEN

HAIRTRANSPLANT & COSMETICS 

biedt tevens behandelingen aan voor rimpelcorrectie, acnélittekens, overvloedig transpireren, overbeharing, cellulitis, ea. Ook hier staat een ervaren arts in voor de volledige behandeling.

In het centrum wordt behandeld met speirontspanners en vullers en de allernieuwste Elos™-techniek. De hoofdgeneesheer van het centrum nam deel aan verschillende congressen en workshops inzake al de aangeboden behandelingen.

RIMPELCORRECTIE

Een spierontspanner wordt in de eerste plaats gebruikt voor de behandeling van de rimpels die ontstaan door overmatige activiteit van de onderliggende spier(en), de zogeheten dynamische rimpels. Fronsrimpels (rimpels tussen de wenkbrauwen), voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (rimpels rond de ogen) vormen dé indicatie voor een  behandeling met een spierontspanner. Voorhoofdsrimpels worden nooit alleen behandeld maar steeds in combinatie met fronsrimpels voor het bekomen van een mooi resultaat. Fronsrimpels en kraaienpootjes kunnen daarentegen elk afzonderlijk behandeld worden.   Het effect sorteert na 5 à 10 dagen en duurt 4 à 6 maanden. Nevenwerkingen worden zéér zelden gezien (bv. blauwe plekken, afhangen van wenkbrauw …)

Statische rimpels (rimpels die blijvend zijn, los van elke spieractiviteit, door veroudering van de huid) kunnen niet meer volledig worden weggewerkt met spierontspanners alleen en worden behandeld met de combinatie van spierontspanner met een vuller of met een vuller alleen. Er wordt gebruik gemaakt van veilige vullers die onmiddellijk resultaat geeft en waarvan het effect 12 tot 18 maanden duurt.   Vullers zijn ook aangewezen voor de behandeling van ingevallen wangen, voor de opvulling van de lippen, de behandeling van rokersrimpels en de opvulling van de regio tussen neus en mondhoek (nasolabiale plooi).    Ook bij de vullers worden zelden of nooit nevenwerkingen waargenomen.

Na deze rimpelcorrigerende behandelingen kan men onmiddellijk het werk terug opnemen.

De behandelingen duren doorgaans 20 minuten.

HYPERHYDROSIS

Overmatig transpireren  (oksels, handpalmen, voetzolen) vormt een andere indicatie voor de spierontspanner. Deze behandeling is aangewezen in april, mei om er de ganse zomer mee te kunnen overbruggen (effect duurt 6  tot 9 maanden) en neemt 45 minuten in beslag.

MESOTHERAPIE

Een vochthydraterende vuller verjongt de huid van de handen, hals en decolleté dankzij de hydraterende en elasticiteitsverhogende werking. Er zijn 2 à 3 behandelingen nodig om de 4 weken gevolgd door een onderhoudsbehandeling om de 4 à 6 maanden.

 

Behandelingen met de Elos™-techniek

Elos™ is de eerste en enige techniek die gebruik maakt van een combinatie van verschillende  energiebronnen.

 • De combinatie van licht en bipolaire radiofrekwentie (eLight™) voor de behandeling van couperose, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, kleine rode haarvaten.
 • De combinatie van bipolaire radiofrequentie met diodelaser (eLaser™) voor de behandeling van overbeharing en kleine blauwe venen.

Andere pluspunten van deze techniek:

 • beschikt over  een ingebouwd veiligheidssyteem waardoor de huid door die behandelingen minder belast wordt
 • is door de FDA goedgekeurd en wordt door de grote lasercentra in de USA gebruikt
 • is veilig en geeft optimale resultaten aangetoond via wetenschappelijk onderzoek
 • permanente ontharing is mogelijk bij elk haar- en huidtype en in elk seizoen
 • kortere sessies

De tegenindicaties, de te nemen voorzorgsmaatregelen en de te verwachten resultaten leggen de artsen uitvoerig uit voor de aanvang van de behandelingen. Vooraleer een volledige behandeling te starten, kan men opteren voor een testsessie.

DRAADLIFT

SILHOUETTE SOFT DRAADLIFT

Cosmetische behandelingen zonder te opereren zijn de laatste tijd steeds meer gangbaar. Veel mensen vinden chirurgische ingrepen te invasief en kiezen liever voor een minder ingrijpende behandelwijze.

Injectable behandelingen waarmee veroudering wordt tegengegaan zijn reeds bij velen bekend. Maar wat te doen wanneer injectables de verslapping van de huid niet meer goed genoeg kunnen behandelen of wanneer de voorkeur uitgaat naar andere technieken met een langduriger resultaat?

Silhouette Soft draadlift is een technologische innovatie uit Amerika die een oplossing biedt tegen verouderingskenmerken, zonder te opereren. De ontwikkeling hiervan is gebaseerd op jarenlange ervaring in hechtdraad ophanging met kegeltjes gebruikt in de reconstructieve chirurgie en cosmetische chirurgie. Met behulp van veilige oplosbare hechtdraadjes met kegeltjes van polymelkzuur, die onder de huid worden geplaatst, wordt de huid op een subtiele manier gelift. De hersteltijd van deze behandeling is minimaal en het resultaat langdurig. De welbekende hamsterzakjes, de hals, kaaklijn en wenkbrauwen kunnen met behulp van deze techniek behandeld worden.

Cosmetische behandelingen met behulp van hechtdraden worden al vele jaren uitgevoerd. Helaas is bij vele andere soorten hechtdraden gebleken dat de resultaten tegenvallen. Oudere producten zoals gouddraden zijn inmiddels weer van het toneel verdwenen wegens slechte resultaten en ernstige bijwerkingen. Nieuwere technieken uit Azie missen de lange termijn onderzoeken, waardoor deze technieken geen resultaten en veiligheid van de behandeling kunnen waarborgen. Sinds 2007 wordt de Silhouette Soft Draadlift behandeling in Amerika uitgevoerd, waar de regelgeving veel strenger is dan in Europa. De veiligheid en effectiviteit van Silhouette Soft draadlift is jarenlang onderzocht en de resultaten waren uitstekend.De draden zijn oplosbaar biocompatibel met het menselijk lichaam -> PLA (=Polylactic Acid: wordt al tientallen jaren gebruikt als hechtdraad in de chirurgie). Op deze draad zitten kleine kegeltjes van verteerbaar materiaal.  Deze kegeltjes geven de mogelijkheid om tractie te geven op het weefsel, waardoor een suspensie wordt gecreëerd van die weefsels gedurende de eerste weken tot maanden. Nadien zal, dankzij de fibreuze reactie rondom de kegeltjes, een stabiele suspensie bekomen worden, zelfs na het verteren van deze kegeltjes (ongeveer na een jaar).

DAT  IS EEN IDEALE TECHNIEK VOOR:

 • jongere patiënten die de eerste tekenen van veroudering vertonen ter hoogte van het aangezicht door het uitzakken van de weefsels;
 • patiënten die reeds een facelift hebben ondergaan en, op een minimale invasieve manier, het gelaat terug willen opfrissen;
 • patiënten die geen uitgebreide faceliftprocedure wensen te ondergaan, maar een minder invasieve ingreep onder lokale verdoving verkiezen.
 • De grote voordelen van deze draadlift zijn het weinig invasieve karakter van de ingreep en de mogelijkheid om onder lokale verdoving te werken. Patiënten kunnen dezelfde dag naar huis “=lunchtime procedure”. Ook de herstelfase verloopt sneller dan bij een klassieke facelift

HOE ZIET DE BEHANDELING ER UIT?

Een Silhouette Soft draadlift duurt minder dan een uur; na de behandeling kunnen direct de dagelijkse bezigheden worden hervat.

Tijdens de behandeling wordt eerst de huid gedesinfecteerd, waarna de arts op de huid aftekent waar Silhouette Soft draadlift hechtdraadjes worden geplaatst. Vervolgens wordt het te behandelen gebied lokaal verdoofd door middel van een klein prikje in de huid. Na de verdoving worden de hechtdraadjes zoals afgetekend geplaatst. Doordat het gebied verdoofd is, zal dit geheel pijnloos zijn. Direct na de behandeling is het effect van de trekkracht te zien als een subtiele lift. Het liftende effect van de draadjes wordt in de loop der weken na de behandeling nog versterkt, doordat tijdens het oplossen van de hechtdraadjes de collageenaanmaak wordt gestimuleerd en het gelifte weefsel zich vastzet op de nieuwe positie. Dit effect is zeer langdurig.

KWALITEITSGARANTIES

 • ervaren arts maakt de nodige tijd om te bespreken welke behandeling aangewezen is
 • juiste doseringen worden gehanteerd: volgens de officiële aanbevelingen van de American Society of Plastic Surgeons
 • gebruik van door de FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurde producten en technologieën
 • digitale fotografie vóór en  na de behandeling
 • systematisch controleraadpleging na twee weken om correcties aan te brengen indien nodig
 • van elke patiënt wordt een medisch dossier bijgehouden 

PRP

PLATELET RICH PLASMA (PRP PLASMA)

De behandeling met Platelet Rich Plasma (PRP Plasma) is uniek in zijn natuurlijke oorsprong. PRP bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed (vandaar de bijnaam ‘Vampire Facelift’).

In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam. In de huid werken PRP-injecties verjongend, verstevigend en hydraterend, waardoor u een stralende, strakkere huid krijgt. 

WAT IS HET?

Bij een behandeling met PRP nemen we eerst een kleine hoeveelheid bloed bij u af. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd. Het resultaat van dit procédé is gefilterd plasma van uw eigen bloed. In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes, inclusief actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam. In de huid werken PRP injecties verjongend, verstevigend en hydraterend met als uitkomst een stralende, strakkere huid. Het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en -plaatjes om genezing te bevorderen is al jarenlang gebruikelijk in de tandheelkunde en orthopedie. Nu is deze innovatieve techniek ook beschikbaar voor cosmetische toepassingen. Wat PRP zo bijzonder maakt, is dat we met de kracht van uw eigen bloed, de vitaliteit van uw huid terugbrengen.

PRP PLASMA WORDT IN ONZE KLINIEK GEBRUIKT VOOR:

 • Huidverbetering van gelaat
 • Huidverbetering van hals en décolleté
 • Huidverbetering van handen
 • Haarverlies 

EFFECT VAN PRP

Bij het ouder worden, zorgt de afname van collageen type 1 voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de PRP injectie wordt dit verouderingsproces tegengegaan. Bij een PRP behandeling brengen we geactiveerde bloedplaatjes in de huid. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om elastine en collageen te produceren. Elastine en collageen zorgen voor de flexibiliteit en vitaliteit van de huid. De huid gaat er dus van stralen. De huidverbetering is al merkbaar na één behandeling. Toch raden wij u drie behandelingen aan. Daarna kunt u het effect constant houden door een behandeling per jaar uit te laten voeren.

BEHANDELINGEN MET PRP

Op een foto van Kim Kardashian ziet u haar na afloop van een PRP behandeling: rood en doorbloed. Het ziet er direct na de behandeling best heftig uit. Gelukkig trekt het Vampire effect na een klein uurtje weg. Het eindresultaat is, dezelfde avond al, verbluffend: een stralende en strakkere huid.

PRP

De gezichtshuid wordt verjongd, verstevigd en gehydrateerd. PRP in aanvulling met bijvoorbeeld fillers, zoals bij de Hyaluronzuur met PRP Lift, is daarom perfect voor mensen die weer willen terugkeren naar een stralende, natuurlijke uitstraling en een gerevitaliseerde huid. Met de PRP Lift herstellen we de gevolgen van veroudering in het gezicht. Niet alleen de huid verbetert, maar ook de fijne lijntjes en het volumeverlies worden volledig gecorrigeerd.

LAST VAN HAARVERLIES? DUNNER WORDEND HAAR? BEGINNENDE KAALHEID?

U kunt er iets aan doen! Kies voor een behandeling met (bloed)plaatjesrijk plasma, de PRP-therapie om haargroei te stimuleren.

 

DE VOORDELEN VAN PRP-THERAPIE

 • Beginnende kaalheid tegengaan zonder operatie
 • Eenvoudige, niet-chirurgische ingreep
 • Meerdere injecties: de procedure duurt ongeveer 60 minuten
 • Het is veilig en de resultaten zijn betrouwbaar
 • Zeer snel herstel

Het eindresultaat is mooi en ziet er vooral bijzonder natuurlijk uit. 

PRP-THERAPIE

PRP-therapie zorgt bij haarherstel voor natuurlijk uitziende resultaten. Met een dunne naald wordt plaatjesrijk plasma (PRP), gemaakt van uw eigen bloed, ingespoten in de hoofdhuid. De groeifactoren in uw bloedcellen gaan dan hun werk doen en stimuleren op natuurlijke wijze de haargroei. Haarherstel met PRP is geschikt voor mannen en vrouwen. Het is de nieuwste en meest geavanceerde niet-chirurgische medische behandeling voor het tegengaan van haarverlies, kaalheid en dunner wordend haar. Bij deze geheel natuurlijke alternatieve injectable-behandeling wordt gebruik gemaakt van het eigen bloed van de patiënt.

Ons bloedplasma (PRP) bevat actieve groeifactoren die de haargroei kunnen stimuleren. Het eindresultaat is een vollere, gezonder uitziende haardos. En dat kan veel doen voor uw zelfvertrouwen. Er zijn meerdere sessies nodig voor het behalen van het gewenste resultaat: 3 sessies met een interval van 4 à 6 weken. Een onderhoudsbehandeling om de 6 à 12 maanden wordt aangeraden.

PRP wordt ook gebruikt in combinatie met  haartransplantaties.