BEHANDELING MET ELOS


ELOS is de afkorting voor electric-optical synergy, een FDA-goedgekeurde techniek voor langdurige ontharing, behandeling van couperose, behandeling van pigmentvlekken en huidverjonging (vergrote poriën, fijne rimpeltjes.)

De techniek combineert bipolaire radiofrekwentie met licht. De combinatie heeft als voordeel dat elk huidtype kan behandeld worden.

Langdurige ontharing

Op het ogenblik van de behandeling moeten de te verwijderen haartjes de lengte van een stoppeltje hebben.

Het aantal behandelingen hangt af van haarkleur en haartype en van de huidskleur en de zone op het lichaam. Gemiddeld zijn 6-8 behandelingen nodig.Na de behandeling kunnen de activiteiten hernomen worden.De te behandelen zones worden best niet blootgesteld aan de zon gedurende 6w voor tot 6w na de laatste behandeling.Evenmin mogen de haren geëpileerd worden, wel geschoren. Na de eerste behandeling is reeds een effect zichtbaar: minder haren en/of tragere groei. Het interval tussen de behandelingen bedraagt minstens 4 weken.


Behandeling van couperose

Meestal zijn 1-5 behandelingen nodig.De behandeling gebeurt best in periodes waarin er geen zonblootstelling is.Onmiddellijk na de behandeling kunnen de vaatjes wat opgezet zijn en het gelaat tijdelijk roder. Na 3 weken kan het effect van de behandeling beoordeeld worden. Herbehandelen gebeurt 3-6 weken na de vorige behandeling.